Behind the scenes

Behind the scenes - het magazine

12 October 2017

Behind the scenes - het magazine

67 looks, 4 modellen, 1 fotograaf. Dat was er nodig voor de fotoshoot van ons herfst-winter magazine. Of toch op het eerste gezicht. Want achter de schermen stond een veel groter team klaar om na maanden voorbereiding alles in goede banen te leiden. We vertellen je graag hoeveel stress en zweetdruppels die dag de revue zijn gepasseerd.

In principe vertrekt alles vanuit de collectie. De stijl van het magazine en de decors worden afgestemd op de trends in de kledij. Els en Hilde leren tijdens hun aankooptocht de belangrijkste trends kennen. Met die kennis in het achterhoofd, gaan ze op zoek naar een decorsetting die hen aanspreekt en die de kledij in de kijker kan zetten. Voor dit magazine waren ze meteen verliefd op panelen in een speelse setting gecombineerd met blokken. Een decor dat elke foto meteen voorziet van een leuke twist!

Draaiboek

Eens het decor vastligt en de modellen gekozen zijn, moet alles voorbereid worden! Om te zorgen dat alles vlot verloopt, wordt er een draaiboek gemaakt. Daar staat in hoe het magazine uiteindelijk opgebouwd zal zijn. Welke pagina's komen waar, hoeveel zullen er zijn en hoe zullen die ingevuld worden. Naast een draaiboek, is er ook een plan van aanpak. Maar het allerbelangrijkste is het overzicht van de timing!

Timing

Om alle foto's in 1 dag te hebben, is er een heel strakke timing opgesteld. Elk model krijgt per foto 5 minuten voor de lens. Daarna wordt er gewisseld van outfit en begint het rondje opnieuw. Natuurlijk moet elk model zich kunnen omkleden en laten bijwerken in haar & make-up. Daarom is zorgvuldig nagedacht over de volgorde van de foto's. Wanneer Minne, Dominique en Nana hun foto's laten nemen, kan Jolande zich klaarmaken voor haar volgende foto. Alle outfits hangen klaar en een vierkoppig team van Yzer Fashion helpt bij het aan- en uittrekken.

Verwerking tot een magazine

Nog voor de stress van de shoot is weggeëbd, dient er zich alweer een nieuwe deadline aan. Alle foto's moeten nu in minder dan een week tijd verwerkt worden in het magazine, zodat het kan gedrukt worden. Gelukkig kiezen Els en Hilde meteen welke foto's het magazine zullen halen op het moment dat ze worden genomen. Eens de foto's op hun plaats staan, gaat het magazine nog eens onder de loep, om na te gaan of alles correct is! En terwijl het papieren magazine wordt gedrukt, wordt een extra dikke versie gemaakt voor op de website. Extra looks, maar ook 11 van de sterren van het Yzer Fashion-team staan nu online te blinken.