Communie- en lentefeest looks

16 April 2023

Communie- en lentefeest looks

Communie- of lentefeest voor de deur? Ook mama, oma of tante mogen er piekfijn uitzien.

Het is bijna zover: het seizoen van de communie- en lentefeesten nadert. Al maanden van tevoren ligt de outfit van het feestbeest klaar, maar de mama, oma of tante moeten vaak op het laatste moment beslissen wat ze zullen aantrekken. Laat ons daar verandering in brengen, want met onze tips en tricks zie je er ook als familielid stralend uit.

#1 - EEN JUMPSUIT IS MINSTENS EVEN FEESTELIJK ALS EEN JURK.

Draag je graag een kleedje, maar kies je soms ook graag voor het gemak? Dan is een jumpsuit een even feestelijk alternatief. Jumpsuits vind je vaak in lichte, ademende stoffen zoals linnen. Dit maakt het ideaal voor de drukte en chaos van een communie- of lentefeest. Daarnaast lijk je door een jumpsuit groter en slanker doordat het een geheel vormt. Gekozen voor een jumpsuit? Dan moet je niet lang nadenken hoe je deze het beste combineert. Een leuk paar schoenen en bijpassende accessoires en de outfit is af.

#2 - ZORG VOOR EEN PASSENDE TOP.

Het Belgische weer is niet te vertrouwen. Overdag kan het flink warm zijn in de zon, maar ’s avonds koelt het rap af. Vermijd dus dat je last minute nog een pullover of dunne jas uit de kast moet halen en shop meteen een passende top die je outfit afmaakt. Hier kies je zelf of je contrast creëert door te spelen met kleuren of je een top zoekt die opgaat in het geheel.

#3 – EEN FEESTELIJKE DAG VRAAGT VEEL KLEUR!

Durf te experimenteren met kleuren en prints. Wees niet bang om een broek in een opvallend kleurtje aan te trekken en die te combineren met een contrasterende top. Wil je het toch iets rustiger aandoen? Zoek dan een leuk setje in een vrolijke kleur of met een leuke print. Vaak heb je boven- en onderstukken in dezelfde print. Tie-dye is bijvoorbeeld helemaal terug uit de 60’s en zorgt voor de nodige uitstraling. Heb je toch liever een effen kleur? Dan is kobalt een echte statement maker. Wil je het niet te schreeuwerig aanpakken, kies dan voor kleuren zoals peach of oudroze.

#4 – GEEN FAN VAN HAKKEN? KIES DAN EEN GEMAKKELIJKE, MAAR TRENDY, SNEAKER.

(Hoge) hakken laten je benen langer lijken en zorgen voor een elegante houding. Klinkt goed, maar niet iedereen is er fan van. Wil je het iets praktischer aanpakken? Kies dan voor een platte sneaker of sandaal. Sneakers heb je tegenwoordig in alle kleuren en combineer je perfect met elke outfit.

#5 – DE ACCESSOIRES MAKEN DE VROUW (EN OUTFIT).

Sta ook stil bij de finishing touch van je outfit en kies zorgvuldig je accessoires. Deze lente staat alles in het teken van grote accessoires die opvallen. Een grote riem zorgt bijvoorbeeld voor dat extraatje dat een outfit soms nodig heeft. Ook opvallende oorringen of kolossale kettingen mogen niet ontbreken. Maanstenen zien we vaak terugkomen bij accessoires voor de komende lente, maar ook haarklemmen in felle kleuren maken een opmars. Deze zijn ook nog eens handig om je haar de hele dag lang uit je gezicht te houden.

HEB JE DE PERFECTE OUTFIT VOOR HET COMMUNIE- OF LENTEFEEST VAN DOCHTER- OF ZOONLIEF NOG NIET GEVONDEN?

Kom langs in onze winkel in Ardooie voor persoonlijke stylingadvies en vind de outfit die de dag nog perfecter maakt.