Deze kleuren domineren de modewereld in 2024.

01 January 2024

Deze kleuren domineren de modewereld in 2024.

2024 staat in de startblokken. Een nieuw jaar staat gelijk aan nieuwe modetrends. Het kleurenpalet in collecties verandert jaarlijks, maar welke kleuren zullen fashion in 2024 domineren? Blijven de felle kleuren aan de top? Blijft de kleur van het jaar Viva Magenta (link naar blog) trending? Of zullen andere kleuren aan populariteit winnen? Ontdek welke kleuren de (soms letterlijke) rode draad vormen in de collecties van 2024.

1. Elegance in natural tones.

Natuurlijke, aardse kleuren maken hun opmars. Ze zijn subtiel en gemakkelijk te combineren, waardoor ze inzetbaar zijn binnen verschillende stijlen en voor verschillende gelegenheden.

Eerst en vooral is er pistache- en bosgroen. Deze twee kleuren zien we vooral in de lente- en zomercollecties. Pistachegroen is een flatterende pasteltint die prachtig is in avondkleding. Bosgroen is een tint donkerder en straalt iets meer klasse en sereniteit uit.

Daarnaast is er houtskoolgrijs, een kleur die alle formaliteiten doorbreekt. Het is een elegante kleur die je met gemak draagt in zowel formele als informele outfits. Waar (houtskool)grijs vroeger een kleur was voor formele gelegenheden en kledingstukken, zien we het steeds meer in casual wear, wat het een veelzijdige kleur maakt.

Abrikoos is Pantone’s kleur van het jaar 2024 en kan niet ontbreken op deze lijst. De kleur straalt durf uit en trekt de aandacht. Abrikoos combineer je moeiteloos met andere aardse tinten of je doet aan color-blocking door abrikoos te combineren met bijvoorbeeld bosgroen, rood of roze. Abrikoos maakt je outfit zonder twijfel een pak krachtiger.

2. Experience the tones of the deep, blue seas.

In de nieuwe collecties zitten veel tinten blauw, maar vooral de kalmerende tinten lijken de favoriet te zijn. Met helemaal bovenaan de ladder zachtblauw, de kleur met een bijna ijzige ondertoon is geschikt voor elk seizoen, van een dikke trui voor de wintermaanden tot een strandjurk in de zomer.

Een opkomende trend is marineblauw. Marineblauw is een diepblauwe kleur die goed samengaat met contrasterende tinten zoals oranje, geel of rood. Het is een verfijnde kleur die elke look naar een hoger niveau tilt.

Zoek je een luxueuze tint blauw? Dan is koningsblauw the way to go. Naast de luxe die de kleur uitstraalt, voegt het ook elegantie toe aan je outfit. De kleur wordt vaak gebruikt in outfits met neutrale kleuren zoals wit of zwart. Zo wordt een serene outfit gecreëerd die je in heel wat situaties kan dragen.

Heb je liever wat frisse tinten? Probeer dan pastelblauw! Het is een tint die je het hele jaar door kan dragen en dit voor bijna elke gelegenheid. Pastelblauw voegt op subtiele wijze wat extra kleur toe aan je garderobe zonder te opvallend te zijn.

3. Barbie's pink world.

In 2023 was Barbie vaker in beeld dan ooit tevoren, waardoor de kleur roze een opvallende comeback maakte in de modewereld. Hoewel het typische "Barbie roze" niet dominant aanwezig is in komende collecties zijn er wel andere, subtiele tinten roze te zien. Eén ding is zeker: roze straalt positiviteit uit en je wordt er gewoon gelukkig van.

Werken met roze in je outfit levert opvallende looks op die tegelijkertijd stijlvol zijn. Je combineert de kleur het best met neutrale kleuren waardoor het roze extra opvalt. Ook kun je de kleur dragen met contrasterende kleuren om van je look één geheel te maken. De opties zijn eindeloos.

4. Yellow shines as bright as the sun

Volgend voorjaar is geel ongetwijfeld een van de belangrijkste modekleuren. Zo zien we vaak kanariegeel de revue passeren. Of je nu kiest voor een look waar je geel op geel gaat layeren of het als een kleuraccent gebruikt: de prachtige, heldere tint fleurt je humeur onmiddellijk op.

Lichtgeel is ook helemaal in. Veel grote modehuizen brachten lichtgeel op de catwalk tijdens afgelopen Fashion Weeks in tal van stoffen en modellen. Geel is een onmisbare keuze in je garderobe voor 2024.

5. Fashion's timeless, white canvas.

Wit blijft een tijdloze kleur, ook dit seizoen. Merken blijven de kleur omarmen. Waarom? Wit is neutraal en veelzijdig waardoor het een eenvoudige basis is voor diverse outfits. Een witte T-shirt staat heel leuk op een jeans, of een witte jurk combineer je moeiteloos met felle, opvallende kleuren. Zonder twijfel straalt witte kleding elegantie uit, waardoor het een favoriet blijft voor velen.
Vergeet niet: zoek kleuren die bij jou passen, zodat ook jij weer straalt in 2024.

Vergeet niet: zoek kleuren die bij jou passen, zodat ook jij weer straalt in 2024.