Dit zijn dé fashion trends voor zomer 2023

28 March 2023

Dit zijn dé fashion trends voor zomer 2023

Kijk je ook zo uit naar de zomer? Wat het extra leuk maakt, is vooruitblikken naar de zomer met de bijhorende fashion trends. Van girlboss-looks en felle kleuren voor dames tot oudroze kostuums en Mao-kragen bij heren. We gidsen je door de nieuwste trends. Zo is je outfit straks helemaal summer proof!

I SEE YOUR TRUE COLORS SHINING THROUGH!

Kleur, veel kleur. Dat is het begin van alles bij de trends van zomer 2023. Bij de vrouwencollecties denken we aan uitgesproken kleuren zoals fuchsia, appelgroen, marineblauw en lila. Met andere woorden: vrolijke kleuren die tot de verbeelding spreken en in het oog springen. Hoe meer kleuren je combineert, hoe beter. Een oranje T-shirt combineren met een roze broek en een oversized vest met patroon? Wij zijn fan!

De heren doen het iets rustiger aan. Daar zien we vooral lichte, subtiele kleuren terugkomen zoals muntgroen, oudroze en lichtbeige. Bij de herencollecties is er dus ook zeker sprake van een kleurenpalet, maar op een minder opvallende manier. Bij de herenmode worden vooral kleuren gecombineerd die een complementair geheel creëren.

DE BROEK ALS MODESTATEMENT.

Bij zomer denken we natuurlijk allemaal aan een lange, losse rok die fladdert in de zomerbries. Laat ons daar even afstand van nemen, want een broek is the way to go komende zomer. Je bedenkt het zo gek niet of er bestaat een variant. Wijd? Check! Wijd en roze? Check! Wijd en roze met een subtiel patroon? Check! Patronen en kleuren die domineren zijn de krijtstreep broeken en jeansbroeken. Over het algemeen zullen de wijde (‘baggy’) broeken het populairst zijn.

Hoe je die broeken combineert, is jouw keuze. Maak het nog gekker met een expressieve top of hou het juist rustig met een neutraal T-shirt. Kan je toch geen afstand nemen van een rok? Met een rok doe je nooit iets verkeerd. Met of zonder print, kort of lang, aansluitend of wijd? Het kan allemaal.

Wanneer het frisser wordt, combineer je een broek of rok perfect met een gehaakte pullover. Gehaakte mode is terug van weggeweest en is de ideale aanvulling op jouw outfit. Toch geen fan? Dan is kant de komende zomer zeker ook een optie. Een dunne sweater met kanten mouwen is het perfecte bovenstuk voor een koele zomeravond.

KOSTUUMS ALLEEN VOOR MANNEN? NO WAY!

Who run the world? Het antwoord op die vraag kennen we allemaal. Laat ons dat dan ook weerspiegelen in onze kledij. Kostuums voor dames winnen aan populariteit en zijn een ware uiting van feminisme. Het straalt zelfzekerheid uit en zorgt ervoor dat alle ogen op jou gericht zijn. Het is passend voor een werkdag, maar ook voor een familiefeest of een bezoek aan je favoriete cocktailbar.

Niet helemaal overtuigd van het kostuum? Een jumpsuit is een perfect alternatief. En zoals alles binnen de trends voor dames, is ook hier combineren de truc. Draag bijvoorbeeld een neutrale jumpsuit met een kleurrijke trui of blazer. Op een jumpsuit is een oversized bovenstuk altijd een goed idee.

DE KLEREN MAKEN DE (ZOMERSE) MAN.

Of het nu gaat over een simpele familiebarbecue of een strandwandeling in Griekenland, ook als man is het fijn helemaal mee te zijn met de laatste trends. Voor informele, luchtige bijeenkomsten zijn linnen hemden helemaal terug en dat in alle mogelijke kleuren. Linnen is een koele en ademende stof en dus ideaal voor tijdens de warme zomerdagen. Linnen hemden zie je vaak met een Mao-kraag. Een Mao-kraag is geen volwaardige kraag zoals we die kennen bij een overhemd. Het is een klein opstaand boordje dat zorgt voor een extra casual look. Je combineert linnen hemden gemakkelijk op tientallen manieren: casual op een losse (kostuum)broek, open met een T-shirt eronder of halfopen in een short. Hello summer!

Is er een gelegenheid waar een kostuum passender is? Dan kan je het nog steeds hip dragen. Jouw kostuum combineren met witte sneakers en een T-shirt in plaats van een hemd is een simpele manier om het trendy te maken. Let wel op enkele kleine details. Blijf bijvoorbeeld bij een simpele T-shirt met ronde hals en draag er geen V-hals onder. Stem ook de kleur van het T-shirt af op jouw kostuum en zorg zo voor contrast. Ben je niet zeker of de kleurencombinatie oké is? Met een wit T-shirt doe je nooit iets mis. Vermijd alleen om een T-shirt te dragen in hetzelfde kleur van het kostuum. De enige uitzondering? Een all-black outfit waar je een zwart kostuum combineert met een zwart T-shirt en zwarte schoenen.

Kostuums komen ook meer en meer in verschillende stoffen op de markt. Twee bovenstaande trends combineren? Het kan! Linnen kostuums maken hun opmars en zullen een big hit zijn komende zomer.

WIL JE DE TRENDS IN LEVENDEN LIJVE ZIEN?

Kom langs in onze winkel in Ardooie en ontdek de nieuwste collecties van verschillende grote merken. We geven je met alle plezier persoonlijk styling advies en garanderen dat je zonder twijfel in lijn met alle trends naar buiten gaat.