Durf met geel

09 March 2021

Durf met geel

Met Pasen in het vooruitzicht zien we de kleur geel vaker in het straatbeeld, maar ook in het modebeeld is geel niet weg te denken. Voor dit jaar is het trouwens één van de Pantone kleuren.

Het is vaak een kleur die vele mensen afschrikt: “Het is mijn kleur niet!”, zeggen ze dan. In deze blog bewijzen we graag het tegendeel. Iedereen heeft een geel waar hij/zij in straalt!

Geel is trouwens een kleur die positiviteit stimuleert, geel is fris, vrolijk en origineel. Algemeen heb je 2 tinten geel: warm en koel, hieronder verstaan we okergeel, mosterdgeel als warme tinten, citroengeel is dan de koelere tint.

Naargelang het seizoenstype is er een geeltint die jouw perfecte match is.

Lentetypes

Deze types staan mooi met warme tinten geel in combinatie met mosgroen of lichtblauw.

Zomertypes

Zomertypes dragen vooral pastels, geel is voor hen een mooie accentkleur.
Zacht geel in combinatie met wit, lila, lichtblauw zijn jouw perfecte duo.

Herfsttypes

Geel staat een herfsttype zo goed dat de combinaties eindeloos zijn. Een hele mooie match voor deze types is (oker)geel en olijfgroen of oranje.

Wintertypes

Een wintertype gaat het best voor de meest koele tint van geel zoals citroengeel. Deze types kunnen gerust gewaagde combo’s aan zoals paars, kobalt, zwart met een vleugje geel.

Deze algemene adviezen verschillen natuurlijk van persoon tot persoon, want ieder is uniek! Wil je weten of de warme tinten of eerder de koele tinten je staan? We adviseren je graag verder bij ons in de winkel. Wil je nog wat meer inspiratie? Kijk dan zeker ook eens naar onze shop the look pagina, etalages maart.