Behind the scenes

Els & Hilde op aankoop

18 August 2017

Els & Hilde op aankoop

De modewereld is keihard. De najaarscollectie hangt nog niet in de winkel, of er moet al nagedacht worden over de voorjaarscollectie van 2018. Terwijl het hele team in de laatste rechte lijn zit om u de nieuwe herfst- & wintercollectie te brengen, gaan Els & Hilde met veel plezier op zoek naar dé items voor het voorjaar van 2018. Wij vroegen hen hoe ze dat aanpakken.

De najaarscollectie hangt nog niet eens volledig in de winkel & toch zijn jullie al enkele weken bezig voor 2018. Hoe komt dat?

Els & Hilde: “De merken brengen hun collecties nu al naar buiten met unieke stukken. Als je de hot items in je winkel wil hangen, moet je er op tijd bij zijn. De collecties worden namelijk pas geproduceerd na de bestelperiode & er is dus eigenlijk zelden sprake van een overschot!”

Je moet er snel bij zijn, maar het vraagt toch ook voorbereiding om te weten wat je wil kopen?

“Dat klopt! We proberen altijd mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Om up-to-date te blijven, lezen we heel veel fashion artikels, zowel on- als offline. Met bezoekjes aan de beurzen, zoals ‘Pitti Uomo’ in Firenze & ‘Maison et Objets’ in Parijs proberen we aan te voelen wat er komend seizoen zal doorbreken. We volgen ook trendwatchers op de voet om te zien wat zij ontdekken.“

Eens jullie mee zijn met de laatste nieuwe trends, moet er ook beslist worden welke merken een bezoekje zullen krijgen. Hoe pakken jullie dat aan?

“We hebben natuurlijk onze vaste waarden bij Yzer Fashion, zoals Atmos, Senso, Joseph Ribkoff, Caroline Biss, Terre Bleue, Amania Mo… Maar er valt bijna elke dag wel iets nieuw te ontdekken! Daarom bekijken we ook de vele mails waarin merken die nog maar net de kop op steken zich voorstellen & ontvangen we vertegenwoordigers die een merk komen voorstellen. Als we voor een bepaald merk iets voelen, gaan we er zeker dieper op ingaan.

Maar voor ons is het ook belangrijk om af & toe eens iets nieuw te proberen. We gaan altijd op zoek naar een beetje ‘peper & zout’. Iets waarvan we voelen dat het een hype kan worden, zoals bv. Pola Paradis. Hilde & ik kiezen in eerste instantie altijd met ons hart. Dat gaat over het algemeen vrij snel. Als we aan iets twijfelen, laten we het meestal hangen. En dan is het hopen dat we goed gekozen hebben!” (lacht)

Maar hoe zit het nu? Gaan mensen alles van vorig seizoen mogen weggooien? Of zijn er trends die de winter gaan overleven?

“Alle off-shoulder stukken kunnen gerust blijven hangen. Ook de lange kleedjes & geaccentueerde mouwen komen de winter door. Dierenprints &   invloeden uit de sportwereld lijken ook hun weg naar het voorjaar terug te vinden.”

Tot slot: een persoonlijke favoriet die mensen zeker in huis moeten halen?

“De wijde broeken met bloemenprints. Ze zijn erg gemakkelijk & zitten lekker comfortabel, maar behouden een chique uitstraling!

Ook de hemdkleedjes staan zeker op ons must-havelijstje. Ze zijn leuk om in te gaan werken & zien er sportief uit, maar blijven toch klassevol.”