Fashion week 2023

18 September 2023

Fashion week 2023

Naar aanleiding van onze jaarlijkse fashion week, doken we in de archieven van de modewereld. We gingen op zoek naar enkele van de meest iconische looks uit de geschiedenis. We maakten een selectie van onze favorieten en simuleerden deze aan de hand van onze nieuwe herfst- en wintercollectie. Mocht je deze looks niet gespot hebben in onze winkel, dan kan je ze hier terugvinden!

#1 - ROZE BABYDOLL DRESS - TWIGGY

Durf opvallen in een roze iconische babydoll dress. 
Supermodel Twiggy deed het in de jaren 60 al voor en droeg toen zelf een iconische jurk. Deze look werd als opstandig beschouwd in vergelijking met de strakke vormen van die tijd. Ze symboliseerde een nieuwe, opkomende beweging waarbij vaarwel werd gezegd aan vrouwelijke stereotypen. De juiste jurk kan meer doen dan alleen maar hoofden doen draaien, da’s duidelijk! Benieuwd hoe Twiggy deze iconische jurk nog legendarischer maakte? Ontdek het hier.

#2 REVENGE DRESS - PRINSES DIANA

Ga even stijlvol als Prinses Diana de herfst in. Het fashion icoon droeg deze outfit in het jaar 1997. De jurk staat nog steeds hoog in het lijstje van iconic looks en dat heeft twee redenen. Enerzijds omdat het gewoonweg een prachtig design is, maar nog belangrijker omdat de prinses de jurk droeg op dezelfde avond dat (nu) koning Charles publiekelijk zijn ontrouw opbiechtte. Deze gebeurtenis is de reden van het ontstaan van de ‘Revenge Dress’. Met je eigen ogen zien hoe prinses Diana zelfzeker schitterde in deze jurk? Bekijk hier de beelden!

#3 BEST BASICS - MONICA GELLER

Het eenvoudigste stylingwapen ooit: een wit overhemd. Of je het hemd nu draagt met een getailleerde broek, onder een jurk of op een jeans, elke combinatie is een goed idee. De typische stijl van Monica uit Friends is dan ook een vrouwelijke look, met een vleugje mannelijke vibe. Ontdek hier hoe Monica haar wit overhemd stylet en creëer zelf jouw eigen stoere look in onze winkel.

#4 WHITE T-SHIRTS ALL THE WAY - BRAD PITT

Het meest basic, onmisbare item in de garderobe van elke man? Een witte t-shirt. Dat bewijst ook Brad Pitt. Hij houdt van zijn witte shirts, die hij voor elke gelegenheid maar al te graag boven haalt. Voor een etentje met vrienden of een verschijning op de rode loper, he knows how to wear it! Wordt het buiten wat kouder? No worries, combineren met een overhemd of blazer is the way to go. Brad Pitt toont het hier maar al te graag voor.

#5 - POWER SUIT - JULIA ROBERTS

Suit up en creëer jouw eigen power look. Dat Julia Roberts er quasi altijd goed uitziet is geen geheim. Dat bewees ze in 1990 nog maar eens met haar iconisch oversized en androgyn maatpak dat ze droeg tijdens de Golden Globes. Fun fact: tijdens die ceremonie nam Roberts de prijs voor Beste Actrice in ontvangst voor haar rol in Steel Magnolias uit 1989. Bekijk hier haar outfit van de avond.

Heb je jouw iconische look nog niet gevonden? 

Kom langs in onze winkel in Ardooie voor persoonlijk stylingadvies en vind de outfit die jouw dag nog perfecter maakt.