Inspiratie

Ga elke dag voor WOW-factor

28 February 2018

Ga elke dag voor WOW-factor

Door de juiste stukken in je kleerkast te hangen, kan je er elke dag stralend uitzien zonder een fortuin uit te geven. Maar wat zijn dan de juiste stukken? We vertellen het je graag!

Het geheim van een goed gevulde kleerkast die je de seizoenen door helpt, is een goede mix. Sommigen noemen het de 80/20-regel, anderen spreken eerder van 25% vs. 75%. Hoe je het ook wil noemen, het is en blijft een eenvoudig trucje. Vul 75 of 80% van je kast met goede, degelijke basics die elk seizoen combineerbaar zijn. Hang de rest van je kast vol met de trends die elk seizoen variëren. En creëer op die manier een look die 100% WOW is! Laat ons eens kijken naar zo'n look voor het komende lente-zomerseizoen, voor vrouw én man.

Vrouwelijke WOW-factor

De basics

Een goeie basis is de sleutel tot succes. Wanneer je shopt, besteed je hier best het meeste aandacht aan. Denk zeker aan t-shirts met korte én lange mouwen, topjes in neutrale kleuren (denk zeker zwart & wit), enkele pulls, een blouse en vestjes: jeans en leatherlook. Maar ook jurkjes, rokken en broeken horen in deze lijst thuis. Zorg regelmatig voor een update, want deze basics zal je ook het vaakst uit je kast trekken!

De trenditems

Elk seizoen duiken er wel weer andere trends op. Sommige overleven enkele seizoenen, ander zijn een minder lang leven beschoren. Hier besteed je dus beter wat minder shoptijd aan! Ga voor goeie kwaliteit, maar minder in aantal. Dan kan je het stuk toch meerdere seizoenen houden als de trend overleeft. Dit seizoen mag je zeker denken aan bloemen, jeans en blauw! Ook ruffels doen het goed. Combineer dat met een leuke streep en je bent helemaal 'on-trend'.

Mannelijke WOW-factor

De basics

Ook voor mannen is een goede basis belangrijk! Net zoals bij vrouwen moet je zeker enkele t-shirts met korte én lange mouwen hebben hangen. Maar ook enkele pulls, hemden en polo's in neutrale kleuren zijn een must. Je kan alles ook combineren met een degelijke jeans, een elegante vest of een knappe mantel. En ook al shoppen de meeste mannen minder graag, ook voor jullie geldt dat er af en toe een update nodig is.

De trenditems

De trends bij mannen keren over het algemeen iets makkelijker terug. Ga dit voorjaar voor strepen, een maritieme look en jeans. Alle tinten blauw zijn een absolute hit.