Haal het beste uit cosy season met een wollen trui.

27 November 2023

Haal het beste uit cosy season met een wollen trui.

Cozy season is begonnen. Dat wil zeggen dat een wollen trui een vereiste is in je kledingkast, maar we weten helaas allemaal dat zo’n wollen trui niet altijd even fijn aanvoelt. Om toch optimaal te genieten van jouw wollen catch, delen we graag onze tips om het stekken van wollen truien tegen te gaan. Daarnaast tonen we met veel plezier de mooiste, wollen items uit onze collectie.

NIET ZOMAAR GROOTMOEDERS’ TIPS.

Nee, we gaan geen tips geven die iedereen al kent, want je trui heeft waarschijnlijk al lang een nacht in de vriezer doorbracht. We deden research naar manieren die nóg efficiënter zijn.

#1 - Mosterdpoeder, de old-school methode.

Geloof ons, we keken er ook van op, maar het is een methode die al lang meegaat - nog van voor wasproducten hun intrede maakten. We moesten het dus uitproberen. Voeg twee lepels mosterdpoeder toe aan een grote hoeveelheid warm water en dompel de wollen trui helemaal onder. Laat dit een uurtje staan en spoel vervolgens de trui goed uit met koud water en laat drogen. Het mosterdpoeder bevat een natuurlijk enzym die in staat is om eiwitten af te breken, wat kan helpen bij het ontspannen van de vezels in de wollen trui.

#2 - Föhnen ‘till you drop.

Koude is een belangrijke factor om de jeukende vezels in wol af te breken. Met een simpele haardroger kom je al heel ver. Zet de haardroger op de koudste stand en richt deze op de jeukende plekken van de trui. Gebruik zeker niet de hoogste stand, maar geef deze methode de tijd die het nodig heeft. Trek tijdens het blazen zacht aan de stof om de vezels open te zetten. De koude lucht zal er tussen vliegen waardoor de vezels ontspannen en de wollen trui minder jeukt.

#3 - Zeezout to the rescue.

Vergeet het onaangename gevoel van je wollen trui door hem onder te dompelen in een zoutbad. Giet simpelweg koud water in een emmer en dompel je trui volledig onder. Giet een royale hoeveelheid zeezout in het water en laat een nachtje staan. Het zout maakt de vezels in je trui (opnieuw) zacht. Spoel de trui goed uit en laat hem plat drogen, zo forceer je de vezels het minst.

ONZE WOLLEN TRUIEN ZELF ONTDEKKEN?

Kom langs bij Yzer Fashion en ontdek onze trendsettende collecties, inclusief de wollen truien die je outfit helemaal af maken. Ons team helpt je met heel veel plezier bij het uitkiezen van de perfecte wollen trui.