Behind the scenes

Meet the models

30 August 2017

Meet the models

Niet alleen de kleren uit de nieuwe collectie zijn te bewonderen in ons magazine. Je kan meteen zien hoe ze vallen als je ze zou dragen dankzij onze enthousiaste modellen. En omdat wij fan zijn van Minne, Dominique, Jolande & Nana, stellen we ze met veel plezier ook aan jou voor. 

Minne

Minne, officieel Lesley Minnebo, werd ruim 15 jaar geleden ontdekt op de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Sindsdien kan je haar op heel wat plekken spotten: in de boekjes van o.a. JBC of Bel & Bo, op de cover van Goed Gevoel, in advertenties van Titto, maar het allerbelanrgijkste: in het magazine of op de events van Yzer Fashion! Minne is fulltime model, maar heeft ook een diploma communicatiemanagement op zak. Model zijn brengt Minne op de meest bijzondere locaties en brengt enorm veel variatie. Allemaal pluspunten  waarvoor ze met plezier gaat werken. Wanneer Minne niet op de set staat of op de catwalk paradeert, vind je haar in Gent, waar ze samen met haar man Dominique (die knapperd hieronder!) een Air B&B runt. Vrije tijd gaat naar sporten, yoga en lekkere restaurantbezoekjes met Dominique.

Dominique

Sorry ladies, maar hij is al bezet. Ongeveer een jaar geleden stapte Dominique met Minne in het huwelijksbootje. En dat de liefde groot is, zien ook heel wat mensen die hen samen boeken voor een shoot. Zoals wij! Dominique was al te zien bij grote merken zoals Hugo Boss en Terre Bleue, maar dit najaar vind je hem in het gloednieuwe magazine van Yzer Fashion. Naast modellenwerk, vind je Dominique ook terug in de filmwereld. Hij is namelijk gaffer, een lichttechnicus die met een beetje magie een filmset omtovert tot een donker metrostation of een prachtige zonsopkomst. Het runnen van de Air B&B samen met Minne wordt in zijn vrije tijd aangevuld met sporten, uitgaan, genieten van lekker eten en toffe citytrips.

Jolande

'Just like in the movies'. Dat is het verhaal van Jolande. Toen ze in 1991 Italiaans studeerde, werd ze in Milaan aangesproken door een scout van Riccardo Gay Model Management. Enkele gesprekken en een wedstrijd later, was ze helemaal vertrokken in de modellenwereld. En Jolande heeft nog geen seconde spijt gehad. Grootste pluspunt voor haar is de afwisseling. Elke keer een nieuwe locatie en nieuwe mensen. Zo mocht ze de hoofdrol spelen in een film voor Golden Lady Calze. Een trektocht in Italië bracht de crew langs de mooiste plekjes. Toch ziet ze ook een nadeel! Want modellen moeten heel vaak vroeg opstaan om het perfecte zonlicht mee te hebben. Tussen de trips voor shoots is Jolande gewoon Office Manager bij een mondhygiënepraktijk in het Duitse Sauerland, waar ze ook woont. De overige vrije tijd wordt ingevuld met paardrijden, waterskiën en yoga. Wanneer je vraagt hoe lang Jolande dit nog wil doen, heeft ze een duidelijk antwoord: "Tot ik oud en grijs ben en niet meer kan!"

Nana

Ook Nana's start in de modewereld is materiaal voor een filmscenario. Rond haar zestiende werd ze op straat ineens aangesproken door iemand van een modellenbureau. Intussen is ze al 12 jaar actief als model, al is dat af en toe met een pauze. Moest het ooit verkeerd gaan, heeft Nana een diploma journalistiek achter de hand. Alhoewel, drie jaar geleden al was ze terug te vinden in de televisiewereld, waar ze instond voor de productie en planning en de trailers van programma's. Samen met haar vriend Jonas en kat Django woont ze in Brussel. Wanneer ze niet op de cover van Libelle staat of op de set staat voor alweer een ander project, vind je Nana in de zomer vaak op de festivals. Buiten het festivalseizoen is haar vrije tijd gevuld met uitgaan, sporten, reizen en yoga.