Inspiratie
Modemerken

Mode en milieu gaan hand in hand.

20 March 2024

Mode en milieu gaan hand in hand.

Bij Yzer Fashion geloven we dat mode meer is dan alleen de trends volgen. Het is een expressie van je identiteit en waarden. Daarom vinden we het belangrijk om een selectie van merken aan te bieden die niet alleen mooie collecties op de markt brengen, maar ook een positieve impact hebben op onze planeet door hun innovatieve materialen en ethische productieprocessen. Onze duurzame collecties tonen aan dat mode en milieu hand in hand (kunnen) gaan. Met Yzer Fashion zie je er niet alleen goed uit, maar kan je jou ook goed voelen over de keuzes die je maakt. Shop milieubewust dit voorjaar en maak een verschil met elke outfit.

Caroline Biss

Caroline Biss creëert mode met eerbied. Met hun eigen productiesite in Europa garanderen ze respect voor de internationale arbeidsrechten, inclusief leefbare lonen. De kwaliteit die ze leveren is hun grootste bekommernis. Hun collecties zijn dan ook verre van fast fashion, maar kwaliteitsvolle kledij waar je lang genot van hebt. Daarnaast zijn de gebruikte materialen vrij van schadelijke stoffen, voor mens en planeet. De kledij van Caroline Biss draag je zonder enige zorg voor mens, milieu of jezelf.

Xandres

Xandres ontwerp tijdloze stukken die je jarenlang met plezier kan dragen. Om een zo milieuvriendelijk mogelijk merk te worden, werken ze bij Xandres volgens zes pijlers. Doorheen deze pijlers is duurzaamheid de leidraad in al wat ze doen. Van het selecteren van de stoffen, tot de productie van hun stuks en de verkoop in de winkels. In 2023 wonnen ze zelfs de zilveren medaille van EcoVadis, een platform dat de duurzaamheid beoordeelt van bedrijven, waar ze letten op milieu, sociale en ethische criteria.

Essentiel

Essentiel gaat all-in wanneer het over duurzaamheid gaat. Hun doel is om tegen 2025 hun materialen voor 50% duurzaam te maken. Voor de collectie van vorig zomer slaagden ze er al in om die met maar liefst 16% duurzamer te maken in vergelijking met de collectie ervoor. Om dit te bereiken, gebruiken ze onder andere ecologisch katoen, milieuvriendelijk denim en gerecycleerde polyester.

Nathalie Vleeschouwer

Met twee doordachte collecties per jaar, eerlijke prijzen en ethische productieomstandigheden, draagt Nathalie Vleeschouwer bij aan een duurzame mode-industrie. Meer dan de helft van de productie vindt plaats in België, en dit voor al meer dan 20 jaar. Ze stimuleren actieve betrokkenheid door middel van atelierbezoeken en stages. Ook zijn ze grote fan van transparantie, zo geven ze in hun nieuwsbrief en op hun socialemediakanalen met veel plezier een kijkje achter de schermen in hun productieruimtes en ateliers.

Mayerline

Voor Mayerline is respect voor de planeet en de mens hun basis. Tijdens de productie van hun stukken ligt de focus op echtheid, vakmanschap en liefde voor vrouwen. Duurzaamheid is hier prioriteit. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycleerde polyester en viscose. Het witte linnen die ze gebruiken, komt bijvoorbeeld van een klein familiebedrijfje uit Ierland. Dit bevestigt dat massaproductie voor Mayerline uit den boze is.

Deze merken, en nog veel meer, ontdek je bij Yzer Fashion in Ardooie. Kom langs in onze winkel of shop online en we gidsen je met plezier door onze duurzame merken.