Mode trends lente zomer 2021

03 February 2021

Mode trends lente zomer 2021

Terwijl jouw kledingkast waarschijnlijk nog gevuld is met dikke truien komen bij ons volop de zomer collecties binnen. Na een beroerde winter hebben we allemaal nood aan kleur. En dit zit er deze zomer zeker in!

Laten we starten met onze snoepkleurtjes. In de collectie van Atmos en Senso zal je deze zomer vaak deze zachte kleuren zien terugkomen. Vaak zijn ze gecombineerd met glanzende satijn stoffen.

Bloemen

Een geliefd patroon bij veel ontwerpers, maar een trend die niet geschikt is voor muurbloempjes ;). Bloemen symboliseren een nieuw begin. Het ene merk kiest voor een totale look terwijl het andere merk subtieler werkt. Als eerste zien we een kleedje van het merk Joseph Ribkoff, de wikkeljurk met volants brengt deze look in romantische sferen. We zien naast kleedjes ook broeken in bloemenprint. De geprinte broeken kan je combineren met een effen bloes, zo hou je deze look wat rustiger. Heb je het liever wat subtieler? Dan is het derde kleedje van Gigue vast en zeker een match! Als laatste het bloemen shortje, ideaal voor een namiddagje weg met de fiets of een heerlijke strandwandeling.

Power broeken

The eighties are back! We zien ze in verschillende stijlen terugkomen, maar één ding is zeker: het is een kledingstuk met pit! Deze keer dragen wij de broek! Een comfortabele en stijlvolle look. Het liefst net onder de taille, recht naar beneden. Gecombineerd met een elegante hak of toch liever een stoere sneaker? Het kan allemaal!

Little white dress

Vergeet het gezegde : “little black dress”, deze zomer gaan we voor wit!
Witter dan wit. Een kleur waar iedereen mee weg komt, mits de juiste kleuraccenten. Deze zomer investeren we in neutrale basisstukken.
Het is een trend die zich zowel in broderie anglaise, linnen, katoen en satijn doortrekt. Kortom iedereen vind zijn favoriete stuks voor deze zomer. Wij combineerden deze stijl minimaal, zo creëer je chiqueheid. Als eerste een kleedje in broderie anglaise (een trend waar we straks op terugkomen) gecombineerd met een jeansjasje. Als tweede draagt Sahine een linnen kleed van het merk Gigue. Je ziet, wit komt dit seizoen in verschillende collecties terug.

Broderie anglaise

Ja hoor, hier zijn de trends van 2021! Illuminating yellow en broderie anglaise.
Ik zie je al denken, weer een item voor in de verzamelcollectie van onze grootmoeder. Maar neen! Deze romantische trend doet iedereen wegdromen naar warme, zwoele zomeravonden. Combineer deze trend met gouden sieraden, nude accessoires, hippe sandalen en natuurlijk kunnen de zoute beachwaves niet ontbreken. Helemaal klaar voor een date of voor een Paas brunch ;). 

Dierenprint 

Let's go wild! Als laatste sluiten we af met de welbekende dierenprint. Deze trend is al enkele jaren niet meer weg te denken. Allemaal hebben we wel één of meerdere dierenprints hangen in onze kast. En hou je vast… we zijn er voorlopig nog niet vanaf! We vinden ze ook dit seizoen opnieuw in verschillende kleuren en combinaties.

Nu je helemaal up to date bent wat de zomertrends betreft, is het tijd dat het kwik stijgt! Want jullie kennen zeker en vast dat gevoel : zoveel mooie zomerstuks die liggen te wachten om gedragen te worden … wel ik doe ze gewoon aan!