Modetrends voor herfst en winter - part 2

14 October 2021

Modetrends voor herfst en winter - part 2

We merken het stilaan wanneer we naar buiten kijken: de herfst is in het land. Tijd dus om je zwierige zomerjurkjes, sandalen en bikini’s weer voor enkele maanden op te bergen en plaats te maken voor een warmere garderobe. En wat voor één! De herfst- en wintertrends zijn werkelijk super en we stellen graag de 9 belangrijkste kleuren en stijlen aan je voor.

#1 KNAL MET KLEUR

Ook dit najaar blijf je felle kleuren zien in het modebeeld, want na zo’n turbulente periode kunnen we wel wat kleur in onze garderobe gebruiken. Opvallende kleuren zoals feloranje, fel petroleumblauw en fel limoengroen waren de blikvangers op de catwalk.

#2 GA VOOR EEN GESOFISTICEERDE LOOK MET WIT OF ECRU

Een contrast met de oogverblindende snoepjeskleuren is de revival van wit en ecru. De voorbije zomer zagen we al heel wat wit, dat ton sur ton werd gedragen. Maar dit najaar is wit een absolute hit. Ook de nude tinten vind je terug in heel wat collecties.

#3 TREK EEN WIJDE BROEK AAN

Terwijl je enkele seizoenen geleden niet om de skinny jeans heen kon, is de wijde broek dit najaar absoluut in de mode. Flared en bootcut jeans zijn helemaal terug van weggeweest en met een stijlvolle hak eronder creëer je een supervrouwelijk silhouet.

#4 MEET JEZELF EEN COMFY LOOK AAN

De home wear hebben we definitief achter ons gelaten, maar toch blijft de trend naar meer comfortabele kledingstukken zich voortzetten. Dit uit zich in comfortabele pasvormen en zachte materialen zoals tricot, velours, faux fur en wol-look.

#5 WEES NIET TE KORT VAN STOF

In heel wat van onze collecties zien we langere kledingstukken zoals lange gilets zonder mouwen, die je moeiteloos draagt op een broek of kleedje, ¾ tot lange rokken en midi-lengte. Ook kortere kleedjes en rokjes zitten er zeker bij, maar ultrakort zie je deze winter haast niet.

De oversized-look uit zich ook in lange mouwen, brede broekspijpen, dikke zolen en oversized accessoires.

Meteen zin om je een nieuwe herfstlook aan te meten? Van 11 tot en met 16 oktober vieren we de Week van de Belgische mode met leuke goodies, een prachtige modeshow en heel wat lekkers. Kom dus zeker langs of shop online op www.yzerfashion.be!