Inspiratie
Tips & tricks

Van casual chic tot cocktail en gala - deze dresscodes moet je kennen.

11 April 2024

Van casual chic tot cocktail en gala - deze dresscodes moet je kennen.

Of het nu is voor een avondfeest, bedrijfsfeest of voor een zomers tuinfeest, bijna elke uitnodiging gaat gepaard met een dresscode. Voor veel mensen zorgen deze dresscodes eerder voor vraagtekens dan dat ze voor duidelijkheid zorgen. We willen natuurlijk allemaal in het plaatje van de gelegenheid passen met een bijhorende outfit, maar wat houden bepaalde dresscodes juist in? We doen met veel plezier de voornaamste dresscodes uit de doeken en koppelen er de leukste stuks aan die je bij Yzer Fashion vindt!

Casual met dat tikkeltje meer.

Smart casual

Smart casual zoekt de gulden middenweg tussen een net voorkomen en gemak. Het is ideaal voor minder formele feestjes en bedrijfsevenementen.

Van een nette blouse met een chino of donkere jeans, tot een zomerse jurk - vrouwen hebben tal van keuze bij smart casual. De stuks mogen leuke kleuren hebben of lichte patroontjes. T-shirts zijn hier uit den boze. Ook mannen hebben hier wat interpretatievrijheid. Hier zien we veelal een jeans of chino die gecombineerd wordt met een overhemd of polo. Deze mogen een patroontje hebben, zolang het subtiel blijft. Draag je een effen overhemd? Dan kan het toevoegen van een blazer de look nog iets formeler maken, al is dit niet per se nodig.

Casual chic

Casual chic heeft als basis de smart casual dresscode, maar voegt extra verfijning toe. Het leunt dus nog iets meer naar de formele kant. Hierdoor ontstaat een gemakkelijke outfit die je perfect kan dragen voor een diner of avondfeest.

Vrouwen hebben de keuze tussen diverse kledingstukken zoals een jeans met effen blouse of broekpak in een leuk kleurtje. Hier zijn de stuks effen en zonder patroon. Ook worden felle kleuren niet gecombineerd. Een jurkje kan je wel leuk combineren met een blazer of jeansjas. Bij de heren zien we een donkere jeans met een overhemd of polo in lichte kleur. Daarnaast is een kostuum in een frisse kleur en met witte T-shirt ook geschikt zonder overdressed te zijn.

De leukste outfits voor een tuinfeest.

Summer chic - garden attire

Voor evenementen in een buitenomgeving of die plaatsvinden op een zwoele zomeravond is er summer chic. De dresscode combineert elegantie met zomerse flair. De kleding is comfortabel, maar elegant en legt een nadruk op pastelkleuren en bloemenpatronen.
Vrouwen kunnen kiezen voor een zomerse jurk uit een lichte stof zoals katoen, linnen of zijde. Daarnaast is hier een simpele top met een fleurige rok ook binnen de regels. Summer chic voor de mannen vertaalt zich in een linnen of katoenen blazer met een simpele T-shirt. Dit in combinatie met een chino of een linnen broek met witte sneakers. Ook kostuums uit linnen winnen aan populariteit bij mannen.

Cocktail

Cocktail is de informeelste dresscode voor avondfeesten en plechtige gelegenheden. Bij cocktail is er ruimte voor creativiteit, zolang het niet too much wordt. Cocktail is de perfecte mix tussen formele kleding waar je persoonlijke stijl in verwerkt zit.

Vrouwen hebben heel wat vrijheid binnen deze dresscode. Doorgaans zien we een elegante jurk tot net boven of op de knie, idealiter in een effen kleur. De keuze van stof is hier verre van beperkt. Het mag gerust met wat meer flair zijn zoals zijde of satijn. De jurk mag ook iets extra bevatten zoals glitter of pailletten. Mannen hebben wat minder vrijheid. Ook hier is een donker kostuum met effen onderhemd de way to go. Als het iets moderner mag, zijn kostuums in groene en aardse tinten een leuke optie.

Schitter in stijl.

Gala

Gala is een dresscode die we vaak zien voor avondfeesten of plechtige bijeenkomsten. Hier is dress to impress zonder twijfel het uitgangspunt. Het is toegelaten groots uit te pakken en creatief om te gaan met je outfit. De kunst is om een sparkle van je persoonlijkheid toe te voegen aan een elegante outfit.
Vrouwen dragen bij deze dresscode een lange avondjurk of jumpsuit. De stijl en kleur kan hier variëren, maar elegantie staat voorop. De jurk mag heus wat unieker zijn met leuke details die een extra touch geven zoals kralen of een speciale rug. Bij de mannen wordt hier een kostuum verwacht in zwart of donkerblauw met een wit onderhemd. Hier kan eventueel een ondervest worden toegevoegd om het geheel extra chic te maken.

Yzer Fashion heeft ongetwijfeld voor elke dresscode iets in de rekken hangen. Van gala tot casual chic - we got you covered. Kom gerust langs, eventueel met de uitnodiging van het event of feest, en we zoeken samen de perfecte outfit uit!