Tips & tricks

Zo verwijder je zweetplekken.

18 February 2016

Zo verwijder je zweetplekken.

Gele zweetplekken op je favoriete bloes of t-shirt? Trek geen zuur gezicht en los het op met enkele citroenen. Naast de snijplank in de keuken heeft onze gele citrusvrucht ook een plaats als natuurlijke vlekkenverwijderaar.

We willen het allemaal voorkomen maar er is niets aan te doen: zweten onder je kledij. Dit zorgt vaak voor vervelende gele plekken die er na een wasbeurt nog steeds niet uit zijn. Geen nood: citroensap is een gifvrij alternatief voor bleekwater en laat witte kledij weer stralen. Zo ga je te werk:

  1. Behandel de gele vlekken zo snel mogelijk, als een vlek te lang in de verkeerde stof intrekt wordt dit een permanente plek.
  2. Zeker bij warm weer kan een t-shirt na het wassen nog ruiken bij het strijken, stop onmiddellijk want al strijkend fixeer je de zweetplekken.
  3. Pers eerst een citroen uit boven een kom en voeg een gelijke hoeveelheid water toe.
  4. Wrijf de vlek in met het citroenmengsel en laat het een uur inwerken.
  5. Schijnt de zon? Hang of leg de kleding na aanbrengen van het mengsel even in de zon. Citroen en zon hebben een blekende werking.

Nog enkele tips:

  • Bij zweetvlekken op delicate kleuren of stoffen ga je best bij de stomerij langs.
  • Bescherm je kleren beter: breng geen deodorant rechtstreeks op kledij aan. Gebruik deodorant op jouw lichaam en laat het vervolgens enkele minuten indrogen.
  • Als je een gewoon stukje zeep gebruikt op zweetvlekken dan krijg je vetzuur aanslag. Wie zeep wil gebruiken valt het best terug op ossengalzeep.