Zomer in zicht

24 March 2022

Zomer in zicht

Zet je zonnebril maar op en laat je winterjas aan de haak hangen, want de lente en zomer staan voor de deur. Tijd om nieuwe collectie te shoppen zodat je stralend de eerste zonnestralen kan trotseren. Dit voorjaar hullen we ons volledig in snoepjeskleuren, naturelle prints en glossy stoffen. Andere opvallende trends zijn de comeback van de bermuda, in een hippe versie weliswaar. Maar ook tweedelige pakken voor vrouwen en wijde broeken maken hun rentrée. We lopen met jou even door de trends.

MET KLEUR ZIT JE ALTIJD GOED

Deze zomer knal je met kleur, zoveel is zeker! De ontwerpers hebben alles uit de kast gehaald om jou een kleurrijke zomer te laten beleven. Op de catwalk zagen we lichte tinten zoals zuurstokroze en botergeel, maar ook fuchsia, grasgroen en knalgeel.

Maar naast deze kleurexplosie treffen we ook weer beige en spierwit aan. Eventueel te combineren met kleur of een drukkere print, of ton-sur-ton.

STA OP JE STREPEN

Dit seizoen zit de mode vol met strepen in alle soorten en maten, zowel horizontaal als verticaal. We zien ze op shirts, maar ook op jurken, blouses, broeken en truien. Kies dus deze lente en zomer voor gestreept!

BYE BYE SKINNY JEANS

Volumineuze pijpen zijn in. Zeg dus maar dag tegen je skinny jeans en ga voor wijd, wijder, wijdst. Je combineert je wijde jeans of pantalon met een langere vest of blazer voor een gesofisticeerde zomer look.

ZWIERIGE ZOMERJURKEN

Wil je deze zomer op en top vrouwelijk voor de dag komen, kies dan voor een jurk. Bijna ieder merk pakt uit met vrolijke zomerjurken in comfortabele stoffen, al dan niet met leuke print. Dit van kort tot enkellang. Voor elk wat wils!

RAVISSANTE RUITEN

Ruitjes zijn terug van nooit echt weggeweest, zowel in mannen- als damescollecties. Deze vrolijke motieven zijn klassiek, kleurrijk en toch dat tikkeltje stoer.

Ruitjes vind je trouwens in verschillende soorten zoals pied-de-poule, glencheck, tartan of blokruitjes. Kies dus het ruitmotief dat het best bij jou past en combineer met effen stoffen voor een trendy look.

DRUKKE PRINTS ZIJN IN

Deze zomer mogen we gerust opvallen met drukke prints en kleurrijke motieven. Denk aan luchtige zomerjurken of tops die barsten van kleur en vrolijke, zomerse hemden voor heren.

STRAK IN HET PAK

Nu we weer volop mogen feesten, mag het ook vestimentair een tikkeltje meer zijn. Pakken zijn terug helemaal hip en trendy, zelfs voor dames. Heren combineren hun pak met een casual shirt voor een urban look of kiezen voor een gekleder driedelig pak. Dames kunnen dan weer uitgebreid kiezen uit maatpakken in vrolijke, zomerse kleuren.